Introducing an exciting project by Sync Design Studio, a team of young architects and interior designers who aim at redefining spaces by enhancing aesthetics and emotion.

They say: "We decided to fashion up the place in a smart, neo-retro mood, considering it is all the rage recently. The design is ruled by shades of grey with well-decided bursts of natural pine wood. This scheme is then bathed in a soft yellow light giving the ambience a crisp yet bouncy quality.

"The space is topped by a ceiling where the exposed services are in a calm bentonite grey, dictate a sincere industrial charm."

Key features:

The pinewood reception desk is a stately welcome which is elegantly contrasted by the metal divider screen.

Pinewood is used extensively over the ceiling and furniture. The wooden ceiling rafters are placed linearly at a uniform distance aligned with the shorter span of the layout. These primary rafters are bisected perpendicularly with secondary rafters.

Retro graphics that went along with themes of salon and grooming were employed to amplify the undertone.

The windows open to the outside and a conscious attempt has been made to bring in a lot of greenery into the salon.

The manicure/pedicure sections are separated through the metal screen from the styling section to maintain a certain degree of bifurcation of the space and to generate a sense of privacy and comfort for the user.

These metal screens and metal railings are tailor-made as per the desired ribbon-fluidic flow design pattern. The fabrication process was precisely handcrafted according to the details.

An angular juxtaposition of complex flooring pattern in grey and white flooring imparts a movement to the otherwise still elements that face each other covertly. The set up almost reminds one of the urban-retro moods of the design.

The flatness of the wall is skilfully articulated by projecting 5” wooden bands between which the mirror consoles appear to be nestled. The mirror consoles that are not set against the wall are suspended from the battens and have also been positioned so that they reflect with each other, creating a seemingly endless repetition of volume.

In summary:

Every space has been treated individually to create a visually appealing experience incorporating elements that are soothing to the eyes has been crafted. The core values have been incorporated through an honest use of materials and rigorous attention to detail that enhances the visual appeal.

Introducing an exciting project by Sync Design Studio, a team of young architects and interior designers who aim at redefining spaces by enhancing aesthetics and emotion.

They say: "We decided to fashion up the place in a smart, neo-retro mood, considering it is all the rage recently. The design is ruled by shades of grey with well-decided bursts of natural pine wood. This scheme is then bathed in a soft yellow light giving the ambience a crisp yet bouncy quality.

"The space is topped by a ceiling where the exposed services are in a calm bentonite grey, dictate a sincere industrial charm."

Key features:

The pinewood reception desk is a stately welcome which is elegantly contrasted by the metal divider screen.

Pinewood is used extensively over the ceiling and furniture. The wooden ceiling rafters are placed linearly at a uniform distance aligned with the shorter span of the layout. These primary rafters are bisected perpendicularly with secondary rafters.

Retro graphics that went along with themes of salon and grooming were employed to amplify the undertone.

The windows open to the outside and a conscious attempt has been made to bring in a lot of greenery into the salon.

The manicure/pedicure sections are separated through the metal screen from the styling section to maintain a certain degree of bifurcation of the space and to generate a sense of privacy and comfort for the user.

These metal screens and metal railings are tailor-made as per the desired ribbon-fluidic flow design pattern. The fabrication process was precisely handcrafted according to the details.

An angular juxtaposition of complex flooring pattern in grey and white flooring imparts a movement to the otherwise still elements that face each other covertly. The set up almost reminds one of the urban-retro moods of the design.

The flatness of the wall is skilfully articulated by projecting 5” wooden bands between which the mirror consoles appear to be nestled. The mirror consoles that are not set against the wall are suspended from the battens and have also been positioned so that they reflect with each other, creating a seemingly endless repetition of volume.

In summary:

Every space has been treated individually to create a visually appealing experience incorporating elements that are soothing to the eyes has been crafted. The core values have been incorporated through an honest use of materials and rigorous attention to detail that enhances the visual appeal.

Click here to add your comment

Please add your comment below
Name
Country
Email
Your email address will not be published
Captcha